Followers

Saturday, 8 May 2010

My 1st Time


All my Life I've Looked at words as though I were seeing them for the first time

Assalamulaikum!~
Setelah 2 minggu meninggalkan Blog ni,aku kembali lagi,menulis dan berkongsi lagi..Thanx for those yg sngt setia waiting for my new entry!(Fareez mostly!)..actually there are lot of stories that im gonna share with you, tapi kesuntukan masa menyebabkan i cant even log in to my blog..huhu..but today i decide to not go anywhere but to sit in front of my lap top to update my blog!..hehe..It's all about my first time!~ ilham ni aku dapat time mengukus puding karamel..haha..lawak tapi benar..because it was my first time!..haha..tapi bukanlah nk story bout how to make the puding la..haha..but more on all my first time..

My First Time(MBK 2609)
What is it??..hehe..motor sendiri,milik sendiri,duit sendiri..semua sendiri..haha..Great for me!..akhirmya dapat beli motor sendiri..Xkesah la walaupun murah dan motor cikai2 je..tetap bersyukur..at least xpayah mesyusahkan orang dan boleh berbakti pada org lain lg..hehe..Beli dengan harga RM 3600,kat Melaka,motor Honda Wave 100..My first Motorcycle,my First Time..



My First Time(K800i)

My telefon yg agak baru la..haha..Yup, Sony Ericsson k800i, it is great because beli ni pun hasil titik peluh sendiri..menang First Place Pantun, Peringkat KL,dapat duit RM400..tambah lg 50..aku beli enset ni..huhu..so,My First Sony Ericsson...My First Time!~


My First Time(Buat Puding Karamel)

Selalunye order je dr my mum..but this time rase nk cube buat sendiri..haha..cube la..Alhamdulilah..jadi..haha..im so happy!~my first time!..buat puding karamel sempena birthday housemate aku..Omar Khair..semua makan dengan oenuh berselera..licin semuanya..haha..ALhamdulilah.


My First Time(Join Koir Kemerdekaan)

Last Year,aku bersama classmates dan rakan-rakan lain..join Koir Kemedekaan bawah seliaan Pak Ngah Production..huh..seriously..it was great experience!..semangat kemerdekaan berkobar-kobar..huhu..seyes sronok!..seminggu prektis..then performe 31 Ogos 2008...


My First Time(Ade Gitar Sendiri)

Kalau dulu,akau adalah kompeni mak aku..menyorok gitar yang abg2 aku bawak balik umah..haha..sekarang aku sendiri yang bawak balik gitar kat umah..haha..ye..silibus pembelajaran ade subjek gitar..nak xnak kene beli dan kene belajar gak la...haha..sekarang ni aku boleh la..main gitar sket2..hehe..sekadar nk main lagu cincai2..(My First Sing...SOngBird-Oasis-)..paling senang la..haha...2 Chord je..G Major ngan A minor----Aku beli gitar ni kat Chambers Music,Sungei Wang harga Rm 250.00.


My First Time(Pergi Ke Sekolah sbg Seorang Guru)

Mase SBE(School Bades Experiences)..kat sekoalh Merbau..pertama kalinya dalam hidup ini..pergi ke sekolah sbg seorng guru..(walaupun hanya bakal guru)...dipanggil guru..haha..aku akan mengeluarkan air mata kegembiraan bile mengenangkan saat itu..Im So Proud of My Self..Im Full of Self Confident..i Love My Career..Allah sajalah yang tahu..how Happy I Am..bile bersama ngan pelajar sume..owh.......



My First Time(Jadi Maskot)

Haha..sebelum tulis dah tergelak aku..haha...ya,My Firts Time jadi Maskot untuk rumah Maju..(Merah). Maskot tahun tu ialah "Lady Bug "..haha..pakailah tudung saji kat belakang..haha..kononnya ape sayap nye la!~..haha..aku sangat enjoy..becoz aku ras bukan semua org ade keberanian menyahut cabaran tu..haha..sampai sekarang ade lg yg panggil lady bug la..haha..trademark la kunun..haha..


My First Time(Menjejakkan kaki ke PAvillion K.L)

Agak menjengkelkan bunyinya..even dah 2 tahun belajar kat KL ni..it was my FIRST TIME menjejakkan kaki ke Pavillion..haha..pergi dengan Abg Jais n Felicia..pusing2..pusing2..sepuasnya..nk pusing lagi..sampai aku terpusing..haha..dan ronda2 lg sekitar tu..Sungei Wang..then balik..huhu...for me It was great becoz it was my FIRST TIME!..haha..




Sebenarnya banyak lagi ceritera First Time ni..tapi..ye la..klu nk tulis sume..esok xsiap g..hehe..
Senyuman yang membantu aku menulis entry ini membuktikan how precious all the moment to me!..Semuanya membuatkan aku lebih menghargai ihsan kehidupan dari Allah ini walaupuan hanya sementara..Alahamdulilah..Allah masih memberikan aku merasakan erti sebuah kehidupan..walaupun seringkali diibaratkan seperti Roda yang berpusing..kang kat atas,kang kat bawah..itu adalah asam garam kehidupan manusia...




4 comments:

  1. hahahaha sangat sesuai maskot itu dengan engkau!! hahahahahahahaha kelakar wehhhhh

    ReplyDelete
  2. big leap to the future......

    ReplyDelete
  3. Fareez:huhu..ye la aku kan Chumel!..haha.,suit to me la??..haha..ok fine..TQ

    Hafizul:;Hopefully!..huhu..

    ReplyDelete
  4. sweet sgt post ni..keep up gud job..
    ..ur old frenz

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...